שיר סתיו
Shir Stav
شير ستاف

نتعلم في الخارج

לומדים פתוח

Open Learning

חינוך, מבנה ציבור, מרכז, שימושים מעורבים, תעסוקה

/

מנחה: אמיר מן
"עידן המידע" בו אנו נמצאים הביא להתפתחותן של גישות פדגוגיות המתאימות לאורח החיים במאה ה-21, ולצמיחת דור חדש של תלמידים. אך, בעוד שתוכניות הלימוד מתעדכנות מעת לעת, הגישה התכנונית למוסדות החינוך נותרה כמעט כפי שהייתה מתחילתה. בתי-הספר ניצבים כ"אי" במרקם העירוני – הם אינם נגישים לקהילה ושעריהם נותרו נעולים בפני הציבור הרחב.
הפרויקט מציע גישה חדשה לתכנון סביבה לימודית מעורבת שימושים – כזו המובלת על-ידי עקרונות של גמישות, ורסטיליות, דינמיות, ויצירת חוויה עשירה וייחודית במרחב הבית ספרי ובסביבתו. קריית החינוך החדשה משתלבת בדיונות חול הקיימות בדרום העיר חולון, מתוך רצון להידוק הקשר בין החוץ והפנים, דבר שיתרום הן להיבט הפדגוגי והן להיבט החוויתי. הפונקציות הציבוריות שקיימות בבתי-הספר כיום הוצאו מתוך המתחם המוקף בגדרות, וכעת יוצרות רחוב חדש המגשר בין המרחב הפדגוגי למרחב העירוני, ומחבר בין התלמידים לקהילה.
"The Information Age" in which we live has brought about the development of pedagogical approaches suitable to the 21st century, and the raising of a new generation of students. However, while curricula are updated from time to time, the planning approach to educational institutions remained almost without change from the start. Schools are "islands" in the urban fabric – inaccessible to the community and locked to the public.
The project suggests a new approach to designing a multifunctional educational environment – one that is led by principles of flexibility, versatility, dynamism, and the creation of vibrant and unique experience in the school space and its environment. The new educational campus merges with the dunes in southern Holon, out of a desire to reinforce the connection between the external and the internal, which will contribute both pedagogically and experientially. The public functions in schools today are taken out of the fenced compound, and now form a new street that bridges between the pedagogical and urban spaces, and unites the students and the community.
"لقد أدى عصر المعلومات الذي نحن فيه إلى تطوير مناهج تربوية مناسبة لأسلوب حياة القرن الحادي والعشرين، ونشوء جيل جديد من الطلاب. ولكن، بينما يتمّ تحديث المناهج الدراسية من حبين لآخر، بقي نهج تخطيط للمؤسسات التعليمية كما كان منذ البداية تقريبًا. نُصبت المدارس كجزيرة في البنية الحضرية – غير مُتاحة المجتمع وبقيت أبوابها مؤصدة في وجه الجمهور العامّ. يقدم المشروع نهجًا جديدًا لتخطيط لبيئة تعليمية متعددة الاستخدامات – بيئة تقودها مبادئ المرونة والتنوع والديناميكية وخلق تجربة غنية وفريدة من نوعها في حيز المدرسة وحوله. تم دمج القرية التعليمية الجديدة في الكثبان الرملية الموجودة في جنوب مدينة حولون، رغبة في تعزيز الاتصال بين الخارج والداخل، الأمر الّذي سيُسهم في كل من الجانبين التربوي والتجريبيّ. استبعدت الوظائف العامة الموجودة في المدارس اليوم من المجمع المحاط بالأسوار، والآن يتمّ إنشاء شارع جديد يصل الحيز التربويّ بالحيز الحضريّ، ويصل الطلاب بالمجتمع."

יצירת קשר

שתפו את הפרוייקט הזה | Share this project
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp