יובל שמעון
Yuval Shimon
يوفال شمعون

المسارات

עקבות

Trace

אורבני, דיסטופיה/אוטופיה, חינוך, ירוק, מבנה ציבור, נוף, קונספטואלי, שימור, שימושים מעורבים, תחבורה, תיירות, תל אביב-יפו, תשתיות

/

מנחה: דני לזר
"הפרויקט מקרב בין העיר לים, מחדש את המרחב ובמקביל מנציח נוכחות במרחב שהיה. בדרומה של תל אביב, בפארק צ'ארלס קלור ומתחם הדולפינריום, נעשה שינוי מלאכותי בקו בחוף ובמתחם הדולפינריום התקיימה הזנחה במשך שנים. הפארק מורם מעל פני הים וקטע את הגישה הישירה אליו. בנוסף, גידור מסביב הדולפינריום ייצר מחסום לתנועה לאורך טיילת תל אביב. הפרויקט מכיל חוף מוגן שלא נראה כמותו בארץ שנוצר ע""י תחימת התשתית הקיימת של פארק צ'ארלס קלור ושיחזור קו החוף המקורי. האתר תוכנן מחדש בהשראת מבנה הדולפינריום בתכנונו של האדריכל נחום זולוטוב ומציע חידוש לתכנון. למרגלות החוף החדש שפיתחתי, פונקציות המשמשות את רווחת הרוחצים. "
The project brings together the city and the sea, renews the space, and at the same time, commemorates presence in the space that was. In Southern Tel Aviv, in Charles Clore Park and the Dolphinarium Complex, the coastline was changed artificially, and the Dolphinarium Complex has been neglected for years. The park is elevated above sea level and obstructs direct access to the beach. Additionally, the fencing of the Dolphinarium created a roadblock along the Tel Aviv promenade. The project includes a protected beach, the likes of which have never been seen before in Israel, created by delineating the existing Charles Clore Park infrastructure and restoring the original coastline. The site redesign is inspired by the Dolphinarium building planned by architect Nachum Zolotov and proposes a design renovation. Underneath the new beach I developed, there are facilities for the benefit of the bathers.
"يقارب المشروع بين المدينة والبحر، ويُجدّد المساحة وفي الوقت نفسه يُخلّد الحضور في المساحة التي كانت. في جنوب تل أبيب، في تشارلز كلور بارك ومجمع دولفيناريوم، كان هناك تغيير اصطناعي في الخط على الشاطئ وتم إهمال مجمع دولفيناريوم لسنوات. ترتفع الحديقة فوق مستوى سطح البحر وتقطع الوصول المباشر إليها. بالإضافة إلى ذلك، أدى التسييج حول الدوليفناريوم إلى خلق حاجزًا أمام حركة المرور على امتداد منتزه تل أبيب. يحتوي المشروع على شاطئ محمي لا مثيل له في البلد تم إنشاؤه من خلال تحديد البنية التحتية الحالية لمنتزه تشارلز كلور بارك واستعادة خط الشاطئ الأصلي. إن التصميم الجديد مُستوحى من مبنى الدلافين الذي صممه المهندس المعماري ناحوم زولوتوف ويقدم تجديدًا للتصميم. عند سفح الشاطئ الجديد الذي طورته، تم استخدام الوظائف من أجل رفاهية المُستجمّين."

יצירת קשר

שתפו את הפרוייקט הזה | Share this project
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp