אורן אלגלי
Oren Elgali
أورن الغالي

ג'ונגל מבטון

Concrete Jungle

ירוק, מבנה ציבור, מגדל, נוף, קונספטואלי, שימור, שימושים מעורבים, תל אביב-יפו, תעסוקה

/

מנחה: שם טוב צרויה
"בניין פנורמה הוא קומפלקס תעשייתי-מסחרי הבנוי מלוגיקת הגריד הריבועי הפשוט ומסתמך על הגמישות שהיא מאפשרת. במימדיו העצומים הוא מאכלס 400 יחידות בעלות פרוגרמות מגוונות ולמעשה מתפקד כאיזור תעשייה שקופל למבנה מסוגר ואטום, בעל כביש פנימי המתווה את הפרופורציות של המבנה כולו. הטיפולוגיה הייחודית של הבניין מייצרת בתוכו וסביבו מרחב של 'חצר אחורית' ענקית נטולת קנה מידה אנושי, המאפשרת ומהווה רקע לאינטראקציות קשות ולא רצויות בקרב משתמשיו ועוברי אורח בסביבתו. כלפי חוץ, המנח והרציפות המסיבית של הבניין מייצרים אטימות מרחבית בקנה מידה עירוני, וכל זאת מבלי לתת דבר משמעותי חזרה לשכנותיו האורבניות. הפרויקט הופך את בניין פנורמה למרחב המשרת את סביבתו האורבנית ומשתמשיו, ומהווה רקע לפעילות חיובית בתוכו וסביבו, באמצעות פירוק המסה, פתיחת המבנה לציבור, והפיכת החצר האחורית והפנימית למרחבים אנושיים נעימים ומזמינים לשהייה ופעילות. "
"Panorama Building is an industrial-commercial complex built on the simple square grid logic and relying on the flexibility it permits. Thanks to its enormous dimensions, it holds 400 units with diverse programs and, in fact, functions as a commercial street folded into a closed and sealed structure, with an inner road that outlines the proportions of the entire structure. The building's unique typology produces inside and around it a vast 'backyard' on an outsized, inhuman scale, which enables and facilitates difficult and undesirable interactions among its users and visitors. Externally, the building's position and massive continuity produce spatial impermeability on an urban scale, without giving anything back to its urban neighbors. The project's goal is to transform the Panorama Building into a space that serves its urban environment and its users and facilitates positive activities in and around it by dismantling the mass and transforming the backyard into a pleasant and inviting human space."
"مبنى البانوراما هو مجمع صناعي تجاري مبني من منطق الشبكة المربعة البسيطة ويعتمد على المرونة التي يسمح بها. بأبعاده الهائلة، يضم 400 وحدة ذوات برامج متنوعة ويعمل في الواقع كشارع تجاري متصل بمبنى مغلق ومُعتم، مع طريق داخلي يحدد أبعاد المبنى بأكمله. ينتج التصنيف الفريد للمبنى داخلة وحول مساحة ""الفناء الخلفي"" الضخم الخالي من البُعد البشري، والذي يسمح ويشكل خلفية للتفاعلات الصعبة وغير المرغوب فيها بين مستخدميه والمارة في محيطه. ظاهريًا، ينتج التخطيط والاستمرارية الهائلة للمبنى إحكامًا مكانيًا على نطاق حضري، وكل ذلك دون رد أي شيء مهم إلى لأحيائه الحضرية. الهدف من المشروع هو تحويل مبنى البانوراما إلى مساحة تخدم بيئتها الحضرية والمستخدمين، وتشكل خلفية للنشاط الإيجابي داخلها وحولها ، من خلال تفكيك الكتلة وتحويل الفناء الخلفي إلى مساحة بشرية ممتعة وجذابة للبقاء والنشاط."

יצירת קשר

שתפו את הפרוייקט הזה | Share this project
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp